Gemeente komt Pancras-West tegemoet

De gemeente gaat het bestemmingsplan Binnenstad 1 binnenkort op twee punten wijzigen, dat hebben B&W het bestuur van wijkvereniging Pancras-West laten weten. De wijkvereniging strijdt al tijden tegen de te ruime regeling van de horeca in het bestemmingsplan. Voorzitter Jaap van Meijgaarden is zeer blij dat de gemeente erkent dat het bestemmingsplan op dit punt verbeterd moet worden: “De gemeente heeft toegezegd dat de horecabestemming van de ‘Illegale’ aan de Hooigracht zal worden verwijderd. Dit eetcafé was al jaren een doorn in het oog van de omgeving, omdat het daar illegaal gevestigd was en er regelmatig sprake was van overlast als gevolg van drugshandel”.

Ook had Pancras-West opgemerkt dat de plankaart onduidelijk was en dat daardoor Annie’s Verjaardag aan de Hoogstraat naar de bovengelegen winkels zou kunnen uitbreiden. De gemeente geeft nu toe dat dit niet de bedoeling is. Het bestemmingsplan zal op beide punten worden aangepast.

De gemeente komt de wijkvereniging overigens niet helemaal tegemoet, er zijn nog meerdere bezwaren. Daarvoor loopt op dit moment nog een beroepsprocedure bij de Raad van State.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×