Christelijk Gereformeerde Kerk koopt 'De Bevrijdingskerk'

De Christelijk Gereformeerde Kerk (CGK) in Leiden heeft De Bevrijdingskerk, gelegen aan de Aerent Bruunstraat in Leiden Zuid-West gekocht. De Opstandingskerk aan de Steenschuur, op dit moment nog eigendom van de CGK, is inmiddels ook verkocht. De bevrijdingskerk wordt op 1 september opgeleverd en zal worden gerenoveerd. Het is de bedoeling dat de CGK alle kerkelijke activiteiten vanaf december zal gaan voortzetten vanuit de gerenoveerde kerk. De Opstandingskerk aan de Steenschuur is verkocht aan een project ontwikkelaar en zal naar verwachting eind december worden opgeleverd.

De Christelijk Gereformeerde Kerk was vanaf 1904 gehuisvest aan de Steenschuur. De Gereformeerde Kerk is sinds midden jaren zestig gehuisvest in de Bevrijdings Kerk maar stoot het gebouw af wegens geldgebrek. De Christelijk Gereformeerde Kerk verhuist naar De Bevrijdingskerk omdat de panden aan de Steenschuur nodig opgeknapt moesten worden, daar was echter geen geld voor.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×