Leidse studenten ingezet tegen Oranjeprullaria

De KNVB heeft de bewoners van tien studentenhuizen in Nederland ingezet in de strijd tegen bedrijven die ongeoorloofd geld verdienen aan het WK. De studenten zoeken op internet, kijken rond in winkels en pluizen foldertjes uit. “Ze doen het in ruil voor wat geld, een paar kratten bier en vrijkaartjes voor een kwalificatiewedstrijd voor het EK 2008.”, aldus Henk Kesler, directeur van de sectie betaald voetbal van de KNVB. Volgens hem is er op dit moment een heftige strijd gaande tussen Leiden en Maastricht. “Ze pakken het heel fanatiek aan.”

Als de studenten iets verkeerds aantreffen, komt dat terecht op de juridische afdeling van de voetbalbond en krijgt het bedrijf een waarschuwing. Als ze al iets hebben verkocht, krijgen ze een claim, of ze krijgen de mogelijkheid die claim voor een bepaald bedrag af te kopen.

De studenten hebben tot nu toe niet alleen veel ‘illegaal’ textiel aangetroffen, maar ook tuinmeubelen met het logo van de KNVB. Dat is gedeponeerd, evenals de leeuw uit het oude logo. Ook zijn enkele slogans beschermd. In de meeste gevallen gaat het echter om illegaal logogebruik en schending van het portretrecht.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×