Sociale Recherche betrapt frauderende glazenwasser

De Sociale Recherche Zuid-Holland Noord heeft vorige week donderdag tijdens een controle een 35-jarige man die een bijstandsuitkering ontvangt betrapt terwijl hij aan het werk was als glazenwasser in de Stevenshof. De man ontving van de gemeente een gezinsuitkering in het kader van de Wet werk en bijstand (WWB). Uit onderzoek bleek dat de man al langer als glazenwasser aan het werk was maar dit nooit had doorgegeven aan de dienst Sociale Zaken en Arbeidsmarktbeleid. Hij zal de ten onrechte ontvangen bijstand aan de gemeente moeten terugbetalen, om hoeveel geld het gaat is nog niet bekend.

Het geld dat hij als glazenwasser verdiende was ongeveer net zoveel als de uitkering die hij kreeg. De uitkering wordt opgeschort en zal naar verwachting worden beëndigd.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×