Nog geen keuze uit varianten 'Buitenomtracé' RijnGouwelijn

Het College van B&W maakt tot september nog geen keuze welke varianten van het ‘Buitenomtracé’ van de RijnGouwelijn in het te houden referendum zullen worden opgenomen. De verschillende varianten zullen gedurende de zomer worden uitgewerkt zodat in september door het College en de Raad een keuze kan worden gemaakt. Men wil van alle varianten weten wat de maatschappelijke effecten zijn. In het te houden referendum kan een keuze worden gemaakt uit een RijnGouwelijn over bestaand spoor, het z.g.n. ‘Buitenomtracé’, en een RijnGouwelijn door de binnenstad welke o.a. door de Breestraat loopt.

De afgelopen periode is een eerste onderzoek gedaan naar de gevolgen van een ‘Buitenomtracé”. Tevens heeft het College besloten de referendumverordening van Leiden op zo aan te passen dat de Leidse burger kan kiezen tussen twee verschillende tracés van de RijnGouwe Lijn door Leiden.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×