Medewerkster Nicolette van dierenasiel Stevenshage vertelt presentator Martin Gaus (l) over hond Barry, die als zwerver in het asiel belandde.

Asieldieren krijgen hulp van Martin Gaus

Op 30 juni krijgen alle dieren die verblijven in het Streek-dierentehuis Stevenshage hulp van het tv-programma Tros Asiel 5-daagse bij het vinden van een nieuw baasje. Martin Gaus praat in het programma met medewerkster Nicolette over de hond Barry, die als zwerver in het asiel belandde. Het Asiel is ook op zoek naar nieuwe baasjes voor vele andere honden, katten en knaagdieren die daar op dit moment opgevangen worden. Stevenshage is niet het enige asiel in Nederland dat nu boordevol dieren zit. In aanloop naar de vakantie doen veel mensen afstand van hun huisdieren of zetten hen op straat. In Tros Asiel 5-daagse proberen de presentatoren Martin Gaus en Angela Esajas zo veel mogelijk asieldieren aan een nieuw thuis te helpen.

De uitzendingen beginnen op vandaag op Nederland 2, 19.05 uur. Stevenshage is vrijdag 30 juni aan de beurt met de honden Barry en Bella, en de cavia Marco. Stevenshage is een regionaal opererend dierenasiel, dat actief is in: Alkemade, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Rijnwoude, Rijnsburg, Sassenheim, Voorhout, Voorschoten, Voorhout, Warmond, Valkenburg en Zoeterwoude. Het dierentehuis vangt jaarlijks circa duizend honden, katten, cavia’s, konijnen en andere dieren op.

Voor de opvang en verzorging van de asieldieren is het asiel afhankelijk van de jaarlijkse collecte, donateurs en andere giften. Stevenshage heeft ook een pension waar dieren hun vakantie kunnen doorbrengen. Meer informatie is te vinden op www.dierenasielleiden.nl .

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×