Leidse studenten doen mee aan 'Running of the Nudes'

Twee Leidse studenten, Estefania Pampin-Zuidermeer en Marten Jesse Pot reizen op 3 juli per bus met Nederlandse en Belgische activisten van dierenrechtenorganisatie PETA af naar Spanje. Zij zullen op 5 juli, twee dagen voor de start van de jaarlijkse stierenrennen, zelf door de straten van Pamplona lopen. Getooid in wit ondergoed, een rode sjaal en stierenhorens protesteren zij samen met honderden activisten van over de hele wereld tegen de stierenrennen en de daarop volgende dodelijke stierengevechten. De actie van PETA, die dit jaar voor de vijfde keer wordt georganiseerd, krijgt steeds meer internationale aandacht en het aantal deelnemers verdubbelt ieder jaar.

“Dieren mishandelen en uitbuiten enkel en alleen voor vermaak is iets uit de Middeleeuwen” zegt PETA-campagnecoördinator Lauren Bowey. “Ons evenement ‘naakte mensenrennen’ zal mensen vermaken zonder één enkele stier of ander dier te martelen, in tegenstelling tot de sadistische stierenrennen en stierengevechten”.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×