Universiteit start opleiding Islamitische theologie

De Universiteit Leiden begint per 1 september met de opleiding islamitische theologie, dat heeft het ministerie van OC&W gisteren bekend gemaakt. Het ministerie geeft een subsidie van 2,35 miljoen euro voor de ontwikkeling en opbouw van deze vierjarige bachelor-masteropleiding. In de driejarige bachelorfase onderzoeken studenten de klassieke en hedendaagse islam. In de éénjarige masterfase staat de hedendaagse ontwikkeling van de islam in Europa centraal.

De Contactgroep Islam (CGI), waarbij vier verschillende organisaties van Nederlandse moslims zijn aangesloten, heeft belangstelling om in Leiden opgeleide studenten te voorzien van een aanvullende ambtsopleiding.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×