Zoeterwoude-Rijndijk grootste knelpunt van Nederland

In de eerste helft van dit jaar is de filedruk met 10,5 % toegenomen, dit meldt de VerkeersInformatieDienst. De maanden februari, maart en mei waren beduidend drukker dan dezelfde maanden vorig jaar. Het grootste knelpunt van Nederland is Zoeterwoude-Rijndijk op de A4 richting Delft, een locatie die het vorig half jaar niet eens in de lijst voorkwam. Na het gereedkomen van het wegvak Roelofarendsveen – Hoogmade is een flessenhals ontstaan waar de rijbaan versmalt van drie naar twee rijstroken. In de richting Amsterdam verdubbelde de filedruk bij Roelofarendsveen waar hetzelfde speelt als gevolg van de extra rijstrook die sinds 8 mei beschikbaar is gekomen.

Voor het eerst is gekeken naar de filedruk op trajecten, dit geeft een beter beeld van het effect van spits- en andere extra rijstroken. Daarnaast ontstaat een beter beeld van de vertraging voor mensen die een bepaald traject afleggen. Ook op trajectniveau scoort de A4 richting Delft slecht: de filedruk is er met een kleine 30% toegenomen en het traject is goed voor ruim 3% van de totale filedruk in Nederland.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×