Zondagswandeling 'Bijen en Drachtplanten' in Hortus

Op zondag 9 juli organiseert de Hortus Botanicus weer een wandeling die dit keer in het teken staat van bijen. Naast bijenverhalen komen ook de planten waar zij hun nectar vandaan helen, de z.g.n. drachtplanten, aan bod. Bijen worden vaak als vervelend beschouwd omdat ze kunnen steken en snel geïrriteerd zijn. Maar als de honingbij bedreigd wordt door bijvoorbeeld de faroamijt of allerlei ziektes, dan is het hek van de dam. Wie zorgt er in dat geval dan voor de bestuiving van appels, kersen en peren? Een imker van de Leidse Imkervereniging ontsluiert tijdens de wandeling geheimen over het leven van de bij. Verhalen over de schoonmaakvlucht tot bijendans zullen aan de orde komen.

De wandeling start om 12.00 uur bij de hoofdingang van de Hortus en duurt ongeveer een uur. De kosten bedragen Eur 1,50 bovenop de normale entree. Meer informatie over de wandeling is te vinden op www.hortusleiden.nl

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×