Redders gehuldigd

De twee dames die op 8 juni een 84-jarige vrouw uit haar brandende woning hebben gered worden morgen door burgemeester Lenferink gehuldigd. Ze krijgen de zilveren legpenning van de gemeente Leiden. Deze penning is vorig jaar ingesteld voor hen die door moedig ingrijpen levens hebben gered. De dames waren het naastgelegen huis aan het schoonmaken. Toen zij ontdekten dat er brand in de woning van de vrouw was uitgebroken zijn ze de wooneenheid binnengedrongen en hebben de bejaarde vrouw naar buiten gebracht. Daarmee werd voorkomen dat zij ernstig gewond raakte.

Twee schoonmaaksters waren getuige van het incident en hebben direct de omwonenden gewaarschuwd en geëvacueerd. Mevrouw Otten en mevrouw Buitendijk krijgen morgenmiddag om 15.00 de legpenning van de gemeente uitgereikt.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×