Barry verblijft al ruim een jaar in dierenasiel Stevenshage. Deze lieve en actieve Herder/Husky van 1,5 jaar heeft veel beweging en afwisseling nodig.

Asielhond Barry snakt naar nieuw thuis

Streek-dierentehuis Stevenshage is dringend op zoek naar een geschikte baas voor asielhond Barry. Deze lieve hond kwam als zwerver in het dierenasiel terecht en verblijft daar nu al ruim een jaar. Barry is een kruising tussen een Herder en een Husky, hij bruist van de energie en wil graag actie. Het asiel is daarom op zoek naar een echte Husky-liefhebber die zich over Barry wil ontfermen door hem aandacht, ruimte en liefde te geven die hij zo nodig heeft. Barry is overigens niet het enige asieldier dat naar een nieuw thuis snakt, in deze vakantieperiode zit Stenvenshage overvol met honden, katten en knaagdieren die op straat rondzwierven of door hun eigenaren zijn afgestaan. Het asiel roept mensen op om eerst eens daar te komen kijken als ze een huisdier willen.

Aielbeheerder Leen Gottschal “,,Om de kans op een succesvolle relatie tussen mens en dier zo groot mogelijk te maken, zijn we altijd eerlijk over het gedrag en karakter van een dier. Zo proberen we te voorkomen dat een plaatsing mislukt.” Een aantal asieldieren was kort geleden te zien in het TROS tv-programma ‘Asiel 5-daagse’. Deze actie trok ruim 3 miljoen kijkers en volgens de Dierenbescherming hebben bijna alle getoonde asieldieren een nieuw thuis gevonden. “Helaas geldt dat niet voor Barry. Daarom vragen we nogmaals aandacht voor deze pechvogel”, aldus Gottschal. 

Het dierenasiel vangt jaarlijks circa duizend honden, katten en andere dieren op. Voor de opvang en verzorging van deze asieldieren is het asiel afhankelijk van de jaarlijkse collecte, donateurs en allerlei giften. Daarnaast heeft Stevenshage een pension waar dieren hun vakantie kunnen doorbrengen. Website van Stevenshage: www.dierenasielleiden.nl .

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×