De Lakenhal in 1640.

Lakenhal viert 400ste verjaardag Rembrandt

Stedelijk Museum De Lakenhal viert komende zaterdag de 400ste verjaardag van de Leidse schilder Rembrandt van Rijn. Het museum heeft alle mensen uit Leiden met de naam van Rijn uitgenodigd om met koffie en taart de verjaardag van hun naamgenoot te komen vieren. Om 11.00 uur zal er een foto worden gemaakt van alle aanwezige van Rijns. Bovendien kunnen zij gratis deelnemen aan één van de rondleidingen over de tentoonstelling ‘Rembrandt de verteller. Etsen uit de verzameling Frits Lugt’, die nog tot 3 september is te zien. De Wereldomroep zal zaterdag van 11.00 uur tot 13.00 uur hun wekelijkse programma ‘Hollands Diep’ vanuit de Lakenhal uitzenden, natuurlijk staat dit radioprogramma ook in het teken van Rembrandt.

Verder zal de directeur van het Ashmolean Museum in Oxford om 14.00 uur een lezing geven over Rembrandts Leidse jaren. Ook zal hij ingaan op de Rembrandt collectie van het Ashmolean Museum, waarvan een van de werken, een tekening van Rembrandts vader, dit jaar in de tentoonstelling Rembrandts Moeder, mythe en werkelijkheid in De Lakenhal te zien was. De lezing maakt deel uit van het programma ter ere van het 60-jarig bestaan van de Stedenband Leiden-Oxford en is voor bezoekers van De Lakenhal gratis toegankelijk.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×