Benefietavond voor Braziliaanse straatkinderen

Aanstaande zaterdagavond organiseert de Stichting Maurice de Nassau een benefietavond in dansschool Dos Bailadores in Leiden. Er is een capoeira- en een zoukdemonstratie/workshop, Braziliaanse muziek met DJ Lemmis, Braziliaanse hapjes en een caipirinha bar. Verder is er een loterij waar leuke Braziliaans getinte prijzen kunnen worden gewonnen, waaronder een korte zomercursus Braziliaans portugees. De opbrengst gaat naar projecten voor straatkinderen in de Braziliaanse stad Recife.

Brazilie is een mooi land maar kent ook erg veel armoede. Kinderen hebben er weinig mogelijkheden om weg te komen en een betere toekomst op te bouwen. De stichting Maurice de Nassau zet zich in voor kansarme kinderen in de stad Recife in het Noordoosten van Brazilie. Ze organiseren activiteiten die gericht zijn op hun eigen cultuur. Muziek-, percussie- en capoeiralessen. Daarnaast kunnen ze ook een vak leren. Het uiteindelijke doel van de stichting is het realiseren van een school met een werkplaats en winkel.

In oktober start de stichting een project om kinderen basiskennis van het Engels bij te brengen. Twee Nederlandse vrijwilligers gaan daarvoor vier maanden naar Recife om les te geven. Voor de realisatie van het project is in totaal 2000 euro nodig. De benefietavond moet een deel van dit geld opleveren.

De toegang tot het benefietfeest bedraagt 5 euro. Het feest begint om 21.00 en duurt tot 02.00 uur en vindt plaats in dansschool Dos Bailadores, Perzikweg 2 in Leiden. Meer informatie staat op www.mauricedenassau.com.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×