Mogelijk toch kunstgras bij Zijlpoort

Tijdens een werkbezoek aan woningbouwcoörperatie Ons Doel van de raadscommissie Ruimte en Bereikbaarheid in de Zijlpoort werden enkele Leidse politici weer eens nadrukkelijk geconfronteerd met het zich al jaren voortslepende probleem van het gras dat maar niet wil groeien op de twee ‘wallen’ die aan de Zijlpoort zijn gebouwd. Kunstgras is een vaak geopperde oplossing, maar daar wil de Adviescommissie Ruimtelijke Ordening (ARK) niets van weten. Het zou niet passen bij het historische gebouw. Pvda-raadslid Gijs Holla is het nu zat en wil na het zomerreces alsnog pleiten voor een kunstgras oplossing.

D66-fractievoorzitter Paul van Meenen blijkt een zwager te hebben die ‘grasprofessor’ is. De zwager verzorgt onder meer het gras voor een flink aantal Europese topclubs (o.a. PSV, Arsenal en vele anderen). “Die stadions zitten met een zelfde probleem. Hij heeft in samenwerking met de Universiteit van Wageningen, grasbedrijven, TNO en weet ik wat nog meer een methode ontwikkeld om gras schitterend te laten groeien waar dat onmogelijk leek,” aldus Van Meenen op de Pvda-site. De grasprofessor komt binnenkort naar Leiden om zijn deskundige blik over de Leidse wallen te laten schijnen.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×