Bedrijfspand brandt volledig uit

Een pand van een sloopbedrijf aan de Rijnsburgerweg is vrijdag 14 juli volledig uitgebrand. Even na 08.00 uur brak de brand door nog onbekende oorzaak uit. Wat eerst nog een binnenbrand was werd binnen korte tijd een zeer grote brand met een enorme rookontwikkeling. Alle medewerkers wisten tijdig het pand te verlaten. Een medewerker werd met ademhalingsproblemen overgebracht naar het LUMC. Hij kon na controle het ziekenhuis weer verlaten.

Het gebied rond het brandende pand werd ruim afgezet ook vanwege onder andere aanwezige gasflessen en andere brandbare goederen. Vermoedelijk is een gasfles geknapt door de brand. Opgeslagen asbest naast het pand raakte niet betrokken bij de brand. De politie heeft de Rijnsburgerweg afgezet vanwege de rookontwikkeling waar het verkeer hinder van ondervond. De brandweer heeft het pand gecontroleerd laten uitbranden.

Een groot aantal woningen aan deze weg werd uit voorzorg ontruimd. Bewoners konden eventueel gebruik maken van de kantine van bloemenveiling Flora Holland. Het merendeel ging echter naar familie of vrienden of elders. Een uitbouw van een woning naast het uitgebrande bedrijf liep lichte brandschade op.

Zowel de brandweer als de politie rukten met een groot aantal eenheden uit. De brandweer zette onder andere vier blusvoertuigen, een grootschalig watertransport en twee autoladders in. Ook een politiehelikopter van het Korps Landelijke Politiediensten werd ingezet om vanuit de lucht de brand en de verspreiding van de rook te volgen. Niet onbelangrijk was ook de ondersteuning van de bloemenveiling. Naast het gebruik van hun kantine werd ook de bedrijfshulpverlening van dit bedrijf ingezet bij afzettingen in de nabije omgeving.

Burgemeester Jos Wienen van Katwijk nam ter plaatse poolshoogte en heeft de media, zowel landelijk als regionaal, te woord gestaan. Rond het middaguur konden bewoners weer terug naar hun woningen en werd ook de weg weer vrijgegeven. De Arbeidsinspectie wordt in kennisgesteld en zal verder onderzoek doen naar de oorzaak van de brand.

Geen categorie


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×