Aan de Hooglandse Kerk hangt een afbeelding van het schilderij 'De opwekking van Lazarus'. (Foto: Lotte Gieles).

Buitenexpositie 'Jonge Rembrandt Groot' voltooid

De buitenexpositie “Jonge Rembrandt Groot” is volledig gerealiseerd. dat laat de organisatie van Rembrandt 400 Leiden weten. Het doel van “Jonge Rembrandt Groot” is bezoekers en inwoners van Leiden kennis te laten maken met deze werken en de stad gedurende het Rembrandtjaar feestelijk aan te kleden. Het is een laagdrempelig project dat bezoekers de gelegenheid geeft om kennis te maken met de werken van Rembrandt van Rijn. “Als de bezoeker niet naar Rembrandt gaat, komt Rembrandt wel naar de bezoeker toe”, is de filosofie achter “Jonge Rembrandt Groot”.

Het is een passend eerbetoon aan de meester, die als geen ander licht en donker in verf kon vangen, maar ook als tekenaar en etser ongeëvenaard is. Op de doeken staat vermeld in welk museum het origineel te bewonderen is en wat de afmetingen daarvan zijn.

Bij de buitenexpositie verschijnt ook een full colour publicatie, die ingaat op de cultuurhistorische aspecten. Professor Ernst van de Wetering schrijft de teksten hiervoor. De publicatie voorziet ook in een wandelroute langs de doeken. Deze wandelkaart is sinds gisteren te verkrijgen in de Rembrandt Ontvangsthal en de VVV Holland Rijnland Winkel in Leiden.

Rembrandtkenner professor Ernst van de Wetering heeft het beeldmateriaal voor de buitenexpositie geselecteerd. De vormgeving is in handen van Coordesign en Studio America verzorgt het drukwerk. Ook hebben diverse sponsoren een bijdrage aan de expositie geleverd.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×