Wethouder Van As verlicht historische gebouwen

Vorige week donderdagavond heeft wethouder Filip van As twee historische gebouwen in Leiden in de spotlights gezet. Het gaat om de Latijnse school en het Gravensteen, beide gebouwen liggen op de historische wandelroute ‘De Leidse Loper’. Deze wandelroute door de binnenstad van Leiden is het grootste project uit de Illuminatienota ‘Leiden ziet het licht’. In deze nota wordt het beleid beschreven voor de verlichting van monumenten en bezienswaardigheden in Leiden tijdens de avonduren. Totaal worden er nu negen onderdelen in Leiden sfeervol verlicht: De Doelenpoort, de plaquettes Leidens Ontzet’ aan het Rapenburg, de Hooglandse Kerk, De Burcht, De Waag, Het Sionshofje, Het St. Elizabeth Gasthuishof en sinds donderdagavond de Latijnse school en het Gravensteen.

Filip van As: “Leiden is één van de weinige gemeentes in Nederland die illuminatiebeleid voert. We hebben in Leiden zoveel moois en dat verdient ook tijdens de donkere avonduren zeker de aandacht. Met name de verlichting van de Latijnse School, Rembrandts voormalige school, zal er voor zorgen dat de schijnwerpers tijdens het Rembrandtjaar extra op Leiden staan”.

De Illuminatienota werd in oktober 2004 door de gemeenteraad vastgesteld. In de nota staat dat de kosten voor de diverse projecten moeten worden gevonden via sponsoring. De Leidse Loper is het enige project uit de nota dat niet door sponsoring wordt gefinancierd, maar uit het budget Grotestedenbeleid. In maart is de verlichting van het eerste project onthuld, het borstbeeld van Rembrandt. Dit werd gesponsord door EnergiQ Installatietechniek Leiden en NPK Industrial Design Leiden.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×