CDA pleit voor aanpak 'fietsenprobleem' Centraal Station

CDA Raadslid Joost Bleijie heeft wethouder John Steegh opheldering gevraagd over de staat van het Stationsplein en de aanwezige stallingsmogelijkheden voor fietsen. Blijie trok vorige week woensdag met camera richting het plein en legde zijn bevindingen vast. “Het is het eerste stukje Leiden dat toeristen zien wanneer ze Leiden via het Centraal Station zullen betreden. De eerste indruk is meestal cruciaal, maar de eerste indruk van Leiden is er één om snel te vergeten”, aldus Bleijie wijzend naar gestapelde fietsen, wildgeparkeerde fietsen en wrakken die nauwelijks voor fiets door kunnen.

Bleijie wijst ook op het gevaarlijke fietspad dat op ijzeren platen dwars over het stationsplein heen loopt. “Niemand verwacht op die plaats een fietspad, zeker toeristen niet”. Bovendien liggen de platen schots en scheef wat weer gevaarlijke situaties voor fietsers oplevert, aldus Blijie.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×