Zwemverbod Kagerplassen 't Joppe

Voor de Kagerplassen ’t Joppe bij Warmond geldt met onmiddelijke ingang een zwemverbod. Bij inspectie is een grote hoeveelheid giftige blauwwieren aangetroffen, dit komt door het zeer warme weer van de afgelopen dagen waardoor de temperatuur van het water sterk is gestegen. Blauwwieren kunnen binnen 12 uur na het zwemmen bij mens en dier gezondheidsklachten veroorzaken, zoals huidirritatie, maag en darmklachten, hoofdpijn en koorts. Zwemmers met gezondheidsklachten worden geadviseerd een arts te raadplegen.

De provincie plaatst bij zwemwater waar een zwemverbod van kracht is altijd waarschuwingsborden. In toeristische gebieden eventueel ook in het Duits en het Engels. Meer informatie over zwemwater is te vinden op de website van de provincie of via de zwemwatertelefoon 070 4417550.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×