Blauwwieren (cyanobacteriën) kunnen giftige stoffen uitscheiden die huidirritatie of, wanneer u water binnen krijgt, maag/darmstoornissen kunnen veroorzaken. Cyanobacteriën drijven vaak als een blauwgroene, olie-achtige laag op het water.

Nu ook zwemverbod voor waterspeelplaats Cronesteyn

De provincie heeft een zwemverbod afgekondigd voor de waterspeelplaats Cronesteyn. In de waterspeelplaats is de hoeveelheid bacterieën boven de toegestane norm. Gisteren werd ook al een zwemverbod afgekondigd voor ’t Joppe bij Warmond. Daar zijn de concentraties blauwwier te hoog. Zwemmen in water van slechte kwaliteit of met hoge concentraties giftige blauwwieren kan ertoe leiden dat mensen ziek worden. De klachten bestaan meestal uit huidirritatie, maag- en darmklachten, hoofdpijn en koorts. Hoewel de klachten meestal vanzelf overgaan wordt aangeraden om altijd een arts te raadplegen.

Bij officiële zwemwaterlocaties waarvoor een zwemverbod geldt, plaatst de provincie waarschuwingsborden. Meer informatie is verkrijgbaar bij de zwemwatertelefoon van de provincie 070 441 7550, via de e-mail zwemwater@pzh.nl of op de website van de provincie www.zuidholland.nl.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×