Politie stuurt brugspringers naar bureau Halt

Agenten hebben vandaag vier minderjarige jongens aangehouden omdat ze op de Trompweg in Voorschoten van de brug over de Vliet sprongen. Omstanders waarschuwde de politie die snel een einde maakte aan de gevaarlijke sprongen. Bij de brug troffen agenten één van de jongens aan op het brugwachtershuisje en één op de railing van de brug terwijl ze net wilden springen.

De jongens, twee veertienjarigen uit Leiden en Wateringen en twee zestienjarigen uit Leiden, waren van de brug gesprongen ondanks alle waarschuwingen die de politie de afgelopen tijd via de media heeft verspreid. “Door van een brug te springen loop je namelijk het risico om gewond te raken aangezien je verkeerd kan springen. Je kan voorwerpen raken die in het water drijven die je niet ziet voordat je springt of het water kan te ondiep zijn. Eerder deze zomer is een jongen die van een brug sprong op een voorbij varende boot terecht gekomen, dat laatste is de nachtmerrie van iedere schipper,” aldus een woordvoerder van de politie.

Brugspringers kunnen tegenwoordig doorgestuurd worden naar Halt. Ook deze vier jongeren konden dus kiezen voor een zgn. Halt-afdoening. Andere “waterfeiten”, zoals te hard varen, varen zonder vaarbewijs en zwemmen in de nabijheid van schepen kunnen sinds kort ook via Halt worden afgedaan. Halt probeert de jongeren vooral de gevaren te laten inzien van hun acties, zodat de kans op herhaling wordt verkleind.

Geen categorie


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×