Boetes voor lokale omroepen

Het Commissariaat voor de Media heeft 22 van de in totaal 288 lokale omroepen die ons land telt een boete van 1750,- euro opgelegd omdat ze niet hebben voldaan aan de informatieplicht. Ook omroep Holland Centraal krijgt zo’n boete. Dat meldt de website Radio.nl. Lokale omroepinstellingen moeten het Commissariaat jaarlijks voorzien van gegevens over de programmering, de financiĆ«n en het programmabeleidbepalende orgaan. Op basis van deze informatie wordt een aantal omroepen geselecteerd voor nader onderzoek. Ook spelen de gegevens een rol bij het al dan niet verlenen van een hernieuwde zendtijdtoewijzing.

In deze regio kreeg ook de Stichting Voorburgse en Leidschendamse Lokale Omroep Midvliet een boete van 1750,- euro opgelegd.

Geen categorie


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×