VVD wil Bar & Boos sluiten

De Leidse VVD-fractie heeft het College van Burgemeester & Wethouders een serie vragen gesteld over de verbouwing die momenteel aan de gang is in de panden aan de Koppenhinksteeg. Daar zijn onder andere Eurodusnie, de Weggeefwinkel en de Fabel van de Illegaal gevestigd. Ook Bar & Boos heeft er een onderkomen. De VVD wil dat de gemeente die laatste sluit omdat er geen horecabestemming op het pand rust. “De in het pand Koppenhinksteeg 4 gevestigde illegale horeca inrichting Bar en Boos heeft in het bestemmingsplan geen horecabestemming gekregen en functioneert daardoor nog steeds illegaal en wordt door het college gedoogd. Daaraan moet ons inziens een einde worden gemaakt. Ook vanwege de naar ons oordeel zeer brandgevaarlijke situatie. Voorkomen moet worden dat gebeurtenissen zoals in het verleden in Volendam zich in Leiden herhalen,” aldus de raadsleden Laudy en Zevenbergen.

Omwonenden zijn bang dat Bar & Boos na de verbouwing de voorzijde van het pand betrekt, waar nu nog de Weggeefwinkel is gevestigd. Op die plek zou Bar & Boos mogelijk een terras willen exploiteren. De buurt is bang voor overlast.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×