Krakers presenteren plan stationsgebied

De activisten van Woonstrijd! hebben de georganiseerde actieweek gisteren afgesloten met een open dag. De gekraakte kantoorflat bij het station werd gepresenteerd en de plannen m.b.t. het stationsgebied werden bekend gemaakt. Tijdens de actieweek wilden de krakers de deels vernielde kantoorflat ombouwen tot vrijplaats en sociaal centrum. Gisteren was het publieke deel van de kantoorflat dan ook goed gevorderd. Naast een aantal belangrijke basisvoorzieningen zijn er een keuken en bar gerealiseerd. In de ruimte op de eerste verdieping konden dan ook alle gasten worden ontvangen

Alle Leidse raadsleden en wethouders waren uitgenodigd om de presentatie van het Masterplan voor het stationsgebied bij te wonen. Marnix van Breek gaf tekst en uitleg over het enorme potentieel dat ‘Kraekstaete Holding B.V.’ heeft in de ontwikkeling van het gebied. Woonstrijd! is teleurgesteld over de afwezighein van de VVD en het CDA: “Terwijl andere partijen blijkbaar wel interesse hadden in het ‘nieuwe zakendoen’ van Kraekstaete, schitterden beide politieke verenigingen door afwezigheid. Dit terwijl je deze partijen altijd het hardst hoort roepen over het bevorderen van een goed ondernemersklimaat.”

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×