Melanie Schultz niet herkiesbaar

Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat Melanie Schultz van Haegen (VVD) is niet beschikbaar voor een rol in het kabinet of de Tweede Kamer na de verkiezingen op 22 november. Schultz wil een stap maken naar het bedrijfsleven of de semi-overheid en spreekt van ‘een positieve keuze’. Dat schrijft De Telegraaf vandaag. De liberale politica zou inmiddels diverse aanbiedingen van bedrijven hebben gekregen. “Na acht jaar politiek bestuur, eerst als wethouder in Leiden en nu als staatssecretaris, wil ik me op leidinggevend vlak verder ontwikkelen”, licht ze toe. Schultz wordt binnenkort voor de tweede keer moeder, maar dit zou ‘geen enkele rol’ hebben gespeeld bij haar besluit. “Ik ken mezelf en mijn volgende baan wordt zeker zo druk. Ik kom graag een keer terug in de politiek en zal me als vrijwilliger voor de VVD blijven inzetten.”

Voordat Schultz in de landelijke politiek ging, was ze sinds 1994 voor de VVD actief in de lokale politiek in Leiden. Dat gebeurde eerst als raadslid en vanaf 1999 als wethouder. In 2002 werd ze staatssecretaris in het eerste kabinet-Balkenende. Schultz en de huidige lijsttrekker Mark Rutte golden als de grote politieke talenten binnen de VVD.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×