Universiteit doet onderzoek naar alleenstaanden

De Universiteit Leiden is via internet een groot onderzoek naar singles gestart. Volgens de vier wetenschappers die aan het project verbonden zijn, is er namelijk ondanks alle boeken en aandacht in de media nog maar weinig onderzoek naar alleenstaanden gedaan. “In Nederland zijn er meer dan twee miljoen mensen zonder vaste partner, maar wetenschappelijk onderzoek naar de vraag hoe zij in het leven staan, is nog maar weinig gedaan”, stelt de Universiteit Leiden. Een team van vier Leidse psychologen gaat dat nu doen. Ze ontwierpen een internetvragenlijst voor alleenstaanden die in een half uur kan worden ingevuld. De gegevens die daaruit komen, worden gebruikt om antwoord te kunnen geven op vragen als: hoe vinden alleenstaanden het om single te zijn, hoe kijken ze tegen relaties aan, hoe tevreden zijn ze, en welke invloed heeft het alleenzijn op hun dagelijks leven?

De vragenlijst staat op de website www.singlesonderzoek.nl.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×