Politie op zoek naar anti-inbraaktips

De politie Hollands Midden is op zoek naar goede ideeen om woningen van vakantiegangers er bewoond uit te laten zijn. In de vakantieperiode wordt er traditioneel meer ingebroken, omdat vaak van buiten al te zien is dat bewoners op vakantie zijn. De politie verzoekt vakantiegangers dan ook om voorzorgsmaatregelen te treffen om inbraak te voorkomen. “Wel eens ’s avonds, in de vakantieperiode, een rondje door uw wijk gelopen? Kunt ú zien wanneer bewoners op vakantie zijn? Inbrekers zijn daarin getraind en zullen eerder inbreken in een huis waarvan zij denken dat de bewoners op vakantie zijn,” aldus een preventiemedewerker van de politie. De politie richt zich met dit anti-inbraakproject niet alleen op de bewoners zelf, maar ook op bijvoorbeeld postbodes. Deze kunnen er bijvoorbeeld extra op letten dat er geen post uit de brievenbus blijft steken.

De Politie Hollands Midden is ook steeds op zoek naar ideeen om dit probleem op te lossen en vraagt inwoners om hun inventieve oplossingen te mailen naar bureaucommunicatie@hollands-midden.politie.nl. De top 3 van tips worden gepubliceerd op www.politie.nl/hollands-midden.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×