Cursus fietsendiefstal voor studenten

De Fietsersbond Leiden geeft maandagmiddag, tijdens de El Cid-week, een cursus “Hoe steel ik een fiets”. Een ‘fietsendief’ legt uit welke fietsen makkelijk en welke moeilijker te stelen zijn. Doel is dat de nuldejaarsstudenten hun fiets beter gaan beveiligen. De Fietsersbond waarschuwt tijdens de cursus ook tegen het helen van fietsen. “Wie met een als gestolen geregistreerde fiets betrapt wordt, staat een boete van 100 tot 400 euro te wachten. Daarbij komen nog een strafblad en inbeslagname van de fiets”, aldus de Fietsersbond in een informatieve folder die in een grote oplage gratis verspreid wordt.

De Fietsersbond hoopt dat studenten door betere voorlichting hun eigen fiets langer houden, geen fietsen gaan helen en daardoor de vicieuze cirkel van fietsdiefstal helpen doorbreken. Jaarlijks worden er in Nederland zo’n 800.000 fietsen gestolen. De meeste daarvan in de grote studentensteden.

“Eerstejaars studenten zijn relatief vaak slachtoffer van fietsendiefstal, omdat ze vaak vanuit veiligere omgevingen in zeer risicovolle omgevingen terechtkomen. Het slot dat in een dorp meestal voldoet, is speelgoed voor de grotestadsdief. Daarnaast moet de fiets in de grote steden vaak buiten gestald worden, in plaats van in de schuur bij het ouderlijk huis,” aldus Miriam van Bree van de Fietsersbond.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×