CU2 biedt lokale bands miljoenenpubliek

De van oorsprong Leidse webcommunity CU2, biedt lokale bands uit heel Nederland met de nieuwe dienst CU2Music niet alleen een gratis platform om hun muziek aan te bieden, de site levert er meteen ook een miljoenenpubliek bij. Wekelijks heeft de website CU2, eigendom van het Leidse internetbedrijf Media Design en Ilse-dochter NewRulez, honderdduizenden bezoekers. De eerste bands en artiesten uit onze regio hebben zich inmiddels aangemeld. Zo is via CU2Music onder andere muziek van Ed Citroen (Voorschoten) en Absent Minded (Leiden) te beluisteren.

Gewoon omdat het leuk is, moeten Leidse bands zich natuurlijk snel aanmelden op CU2Music.

CU2 ging in april 2000 van start als zogenaamde profielensite. Het was daarmee de eerste in haar soort. Inmiddels veroveren profielen-sites, oftewel virtual communities, het web en heeft de Amerikaanse variant MySpace al zo’n 100 miljoen gebruikers. Het Nederlandstalige CU2 heeft er ruim een half miljoen en richt zich voornamelijk op jongeren uit Nederland en Vlaanderen.

Met CU2Music wil CU2 bands en artiesten uit heel nederland een podium bieden om zich te presenteren. Bezoekers van de site kunnen de muziek beluisteren en downloaden. Ook kan er op de nummers gestemd worden, waardoor er een CU2 hitlijst ontstaat van de populairste nummers. CU2 wil met de nieuwe dienst uitgroeien tot hét online platform voor muziek uit Nederland en is inmiddels in gesprek met een aantal potentiële partners om het muzikale netwerk verder uit te breiden.

Advertentie

Geen categorie


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×