Puck en Anouk maken mooiste vogelverschrikkers

In het kader van de Vakantiepas activiteiten konden kinderen in de leeftijd van 8-12 jaar donderdag meedoen aan de workshop Vogelverschrikkers maken bij Kids Creatief. Veertien kinderen durfden deze uitdaging aan te gaan, en gaven zich op als deelnemer aan de workshop. Na een korte inleiding en uitleg over het maken van een vogelverschrikker, gingen de kinderen enthousiast aan de slag. Gewapend met bamboestokken, een heleboel stro, en allerlei soorten kledingstukken, waaronder een bikini, rokken, broeken en overhemden, werden in totaal veertien verschillende stromannen én strovrouwen gemaakt. De hele dag was er geen meeuw te zien.

In de pauze mochten de kinderen een taartje versieren ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van de Vakantiepas. Daarna werd de laatste hand gelegd aan de vogelverschrikkers. Nadat de nodige details werden toegevoegd, zoals, glitterstenen, vlag, pet, hoed of shawl vonden alle vogelverschrikkers uiteindelijk een plekje op het grasveld bij speeltuin de Vogelenwijk.

Tot slot mochten de deelnemers zelf hun stem uitbrengen op de mooiste, gekste of leukste vogelverschrikker. Winnares Puck (11 jaar) won in de categorie 10-12 jarigen, en Anouk (8 jaar) was de winnares in de categorie 8-9 jarigen. Beide dames gingen met een leuke prijs naar huis. Alle vogelverschrikkers hebben inmiddels een plek gevonden in diverse Leidse achtertuinen en balkons.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×