Diverse aanhoudingen wegens geweld

De politie heeft afgelopen weekend 5 aanhoudingen na drie incidenten van geweld. Alle verdachten zijn inmiddels weer op vrije voeten.

Zaterdagnacht zagen agenten rond 01.15 uur dat er een opstootje was voor een café aan de Nieuwe Beestenmarkt. Een 40- jaige Leidenaar wilde het café binnengaan maar werd tegengehouden door de portier. Er volgde wat duw en trekwerk waarbij ook enkele klappen vielen. De agenten sprongen tussenbeide en hielden de Leidenaar aan.

Kort daarop kreeg de politie melding van een ruzie tussen een aantal mannen op de Haarlemmerstraat. Twee Leidenaars van 29 en 30 jaar kregen het daar aan de stok met een 22-jarige passerende Leidse bromfietser. De twee moesten opzij springen waarna een woordenwisseling en wat heen en weer geduw ontstond. De bromfietser kreeg hulp van twee jongens van 18 en 19 jaar uit Leiden die enkele klappen uitdeelden. Tegen de bromfietser en de twee jongens is proces-verbaal opgemaakt.

Tot slot werd zondagmiddag een 21-jarige Leidenaar aangehouden na een verkeersconflict met een 19-jarige automobilist uit Leiden. Het incident vond rond 16.45 uur plaats op de Langegracht. De 21-jarige maakte zich kwaad over het rijgedrag van de automobilist en deelde na een woordenwisseling klappen uit, hij is aangehouden en werd in de loop van zondagmiddag weer op vrije voeten gesteld. De man heeft een tegenaangifte gedaan.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×