Stadspartij Leiden Ontzet hekelt de Ark

Na ruim 5 jaar ervaringen van Leidenaren met de Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit ofwel de ARK blijkt er een stroom van kritiek, verwarring, en teleurstelling door deze commissie veroorzaakt te zijn. Althans dat vindt de Stadspartij Leiden Ontzet, men baseert zich op een Quick Scan onderzoekje van het CDA. De Ark in Leiden bestaat nu vijf jaar en brengt, volgens de website van de gemeente, advies uit over het verstrekken van vergunningen voor bouw- en verbouwplannen en voor restauratie van rijks- en gemeentelijke monumenten. Iedereen die een dakkapel op zijn of haar huis wil bouwen, een schuurtje wil vergroten of een zonnescherm boven de winkel wil hangen, komt in aanraking met de ARK.

Volgens de Stadspartij Leiden Ontzet komt door het quick scan onderzoek de frustratie van de inwoners van Leiden duidelijk in beeld. “De macht en het niet functioneren van de ARK is vooral opvallend omdat de deelnemers aan de Quick Scan anoniem wilden blijven uit angst voor consequenties van verdere bouwaanvragen”. Een aantal punten die uit het onderzoek naar voren komen: Afwijzingen voor verbouwingen worden niet of nauwelijks  gemotiveerd of worden niet begrepen omdat de gehanteerde normen niet bestaan, afwijzingen worden als hoogst discutabel gezien omdat zelfde uitvoeringen van verbouwingen elders gewoon zijn uitgevoerd en voor afwijzingen moet gewoon legeskosten betaald worden waardoor de burger het idee krijgt beroofd te worden door de gemeente, aldus de Stadspartij Leiden Ontzet. 

Naar aaneiding van het onderzoek komt het CDA volgens de Stadspartij Leiden Ontzet met maar liefst 27 punten om de ARK werkbaar en begrijpelijk te maken. De Stadspartij Leiden Ontzet wil nu van de Ark af; “Breng het wanbeleid tot stilstand en de ARK tot zinken”.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×