Deze chinchilla's werden gedumpt bij een afvalcontainer.

Meer gedumpte huisdieren deze zomer

Dierenasiel Stevenshage constateert deze zomer een lichte stijging van gedumpte huisdieren. Ook is men erg geschrokken van de manier waarop mensen hun huisdier afdanken; vuilophalers die in Leiden twee levende konijnen in een plastic zak vinden tussen het huisafval, wandelaars die in Voorschoten zien hoe een man twee katten uit de auto gooit, het zijn maar twee voorbeelden uit een schrijnende reeks dierenleed, aldus asielbeheerder Leen Gottschal. Vlak voor het weekend troffen buurtbewoners vier chinchilla’s aan in een doos bij een afvalcontainer. Gottschal hoopt dat de chinchilla’s de laatst gedumpte dieren zijn deze zomer.

Als de chinchilla’s van de schrik zijn bekomen, mogen ze naar een nieuwe eigenaar. Het asiel zoekt dierenliefhebbers die weten dat chinchilla’s nachtdieren zijn die graag knagen en veel ruimte nodig hebben. De omstandigheden zijn volgens Gootschal deze zomer soms schrijnend, Zo werd voor een tuinhek een kitten gevonden in een draagmand met een plastic zak eromheen. Ook werd een kitten binnengebracht met een achterpoot die helemaal los hing en moest worden geamputeerd.

Het asiel draagt de kosten van de opvang van al deze dieren. ,,Hoe meer verwaarloosd de dieren binnenkomen, hoe meer geld er nodig is.’’ In de eerste week van oktober vindt de jaarlijkse collecte plaats. Het asiel is dringend op zoek naar vrijwilligers die willen collecteren. Geïnteresseerden kunnen zich melden via collectant@dierenasielleiden.nl  of bellen met het asiel: 0900-202089

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×