"Gemeente houdt geen toezicht op Rijksmonumenten"

Wijkvereniging Pancras-West vindt dat de gemeente te weinig toezicht houdt op Rijksmonumenten. Bewoners van de wijk eisen in een brief aan de gemeente dat de Rijksdienst voor de Monumentenzorg snel een inspectie houdt. Aanleiding is de verbouwing die Eurodusnie heeft aangekondigd in de panden aan de Koppenhinksteeg en de Hooglandskerkgracht. Omdat de buurt al jaren hinder ondervindt van de activiteiten rond de vrijplaats ziet men deze liever vandaag verdwijnen dan morgen. Volgens Pancras-West hebben de krakers de werkzaamheden van de verbouwing aan het oog ontrokken en is er niet meer te zien wat er al gesloopt is.

Volgens de wijkvereniging is er voor de verbouwing geen vergunning aangevraagd en eist men de onmiddelijke stopzetting hiervan.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×