Naturalisatieceremonie in stadhuis

Omdat het kabinet heeft besloten om aan het verkrijgen van het Nederlanderschap een feestelijk tintje te geven, organiseert de gemeente Leiden voor personen die Nederlander zijn geworden op 24 augustus een naturalisatieceremonie in het stadhuis. Deze dag is uitgekozen omdat in 1815 op deze datum de Grondwet in werking is getreden. Alle Leidenaren die dit jaar de Nederlandse nationaliteit hebben gekrekegen zijn uitgenodigd om de ceremonie bij te wonen. Zij worden welkom geheten door Loco-burgemeester Gerda van den Berg. Er zal een optreden zijn van de Leidse rapper Hassan el Moussaoui en er wordt een cd aangeboden van de 3 October Vereeniging met Leidse en Nederlandse volksliedjes.

Vanaf 1 oktober zullen Nederlandse gemeenten regelmatig ceremonies organiseren, waarop besluiten op verzoeken om naturalisatie en op verzoeken van mensen die kiezen voor de Nederlandse Nationaliteit worden uitgereikt. Vanaf deze datum moeten besluiten persoonlijk in ontvangst worden genomen, om de Nederlandse nationaliteit officieel te kunnen verkrijgen.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×