Kuststreek kan nog meer regen verwachten

Volgens weerman Harry Otten van Meteoconsult krijgt de kuststreek nog veel meer regen dan tot nu toe is gevallen. Volgens Otten heeft de regen langs de kust alles te maken met de warme zomer waardoor het water van de Noordzee veel eerder dan normaal is opgewarmd. Boven een warme zee komen buien makkelijk tot ontwikkeling. Otten heeft onlangs het tweede deel van het boek ‘Een klimaat in beweging’ uitgebracht. Het boek geeft een beeld van het klimaat van de toekomst. Een paar jaar geleden kwam Otten op het idee om het klimaat vanuit een heel andere invalshoek te benaderen dan tot dusver gebruikelijk.

‘Klimaat in beweging’ is een reis door de tijd met aandacht voor het klimaat. Vanaf het ontstaan de aarde tot het eind van de 21e eeuw. De vele illustraties en fraaie foto’s en de in korte hoofdstukjes ingedeelde teksten maken dit boek voor een groot publiek prettig leesbaar.

Otten: In dit boek volgen we de Lage Landen op hun reis door de miljoenen jaren lange geschiedenis en op hun route over de aardbol, en maken kennis met de klimaten die er heersten. Daarbij wordt ook het huidige klimaat en het broeikaseffect in een veel groter perspectief geplaatst. Hoe ziet ons klimaat er over 1000 jaar uit en is er over 1 miljoen jaar nog intelligentie op aarde om over het klimaat na te denken. “Als u dit boek leest, voelt u zich een ware reiziger in de tijd”, aldus Harry Otten in de Volkskrant. Hij schreef ‘Klimaat in beweging’ samen met Reinout van den Born en Grieta Spannenburg van Meteo Consult en vormgeefster Marieke van der Schaar die er een prachtig geheel van maakte.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×