Home-Start zoekt vrijwilligers

Home-Start, een vrijwilligersorganisatie die gezinnen met jonge kinderen een steuntje in de rug geeft, is op zoek naar vrijwilligers. Iedere moeder of vader die de kneepjes van het gezin kent, kan als vrijwilliger bij Home-Start aan de slag. Gezinnen hebben vaak behoefte aan een luisterend oor, een praatpaal, iemand met geduld, tijd en belangstelling. Als vrijwilliger kunnen mensen één dagdeel in de week bij een gezin die daar behoefte aan heeft aan de slag. Home-Start biedt nieuwe vrijwilligers een cursus van 5 dagdelen om goed voorbereid aan het werk te gaan. De eerstvolgende cursus start op woensdagochtend 4 oktober.

Vrijwilligers die aan de cursus deelnemen krijgen een reiskostenvergoeding en een vergoeding voor gemaakte kosten. Daarnaast biedt Home-Start individuele begeleiding en worden er groepsbijeenkomsten georganiseerd. Een vrijwilligster van Home-Start: “Je moet mij zien als een goede buurvrouw. Je kan alles met mij bespreken. Ik luister, probeer mee te denken, geef tips, ik lach, ik ga mee een stukje wandelen, ik ben kritisch, heb tijd en aandacht. Alleen wonen de “buren” in een andere wijk en kom ik via Home-Start (Humanitas) binnen. Wel een prettig idee eigenlijk”.

Geinteresseerden kunnen contact opnemen met Home-Start op telefoonnummer: 071-5722700 en vragen naar Lia Castelein of Örpen Duregger. E-mailen kan ook: hsleiden@zonnet.nl . Meer informatie over Home-Start is hier te vinden. Home-Start is op 16 september tijdens de vrijwilligersmarkt op de Beestenmarkt ook te vinden met een stand waar iedereen vrijblijvend kan kennismaken. 

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×