Herdenking Indiëmonument

Maandag 4 september zullen de 26 Leidse militairen worden herdacht die in het voormalig Nederlands Oost Indië zijn gesneuveld. De plechtigheid vindt plaats bij het monument ter hoogte van Molen De Put. Het programma begint om 19.00 uur in de evenementenzaal van het Rijksmuseum van Volkenkunde. Hier zal Brigadegeneraal der Artillerie Dr. B. Bouman de herdenkingsrede uitspreken. Om 19.50 uur vertrekt het gezelschap voor een stille tocht naar het monument. Daar zal er een korte redevoering worden gehouden, een gedicht worden voorgedragen, de dodenlijst worden voorgelezen en om 20.00 uur zal er een minuut stilte in acht worden genomen.

De Burgemeester zal vervolgens namens de gemeente Leiden een krans bij het monument leggen, waarna nabestaanden en andere belangstellenden de gelegenheid krijgen een bloemengroet te brengen. Het geheel zal worden omlijst met muziek van K&G 3.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×