PvdA ontstemd over vertraging bij PRIS

De Leidse PvdA fractie is ontstemd over de nieuwe vertraging van het ParkeerRoute Informatie Systeem (PRIS) en heeft het college van B&W daarover schriftelijke vragen gesteld. De PvdA stelt dat toenmalig wethouder Hessing al in de commissievergadering Economie en Verkeer van 18 maart 2004 toe had gezegd dat de invoering van het PRIS grote prioriteit had. De PvdA vindt het een slechte zaak dat nu, bijna twee en een half jaar later, het vernieuwde PRIS nog steeds niet gereed is. Volgens de partij worden steeds dezelfde oorzaken genoemd betreffende de vertraging; softwareproblemen en de verhuizing naar het Tweelinghuis.

De PvdA vraagt zich af wat er allemaal wel niet fout moet zijn gegaan om tot een vertraging van bijna twee en een half jaar te komen. Men wil ondermeer weten hoeveel geld het PRIS sinds de aanschaf heeft gekost en wat er daadwerkelijk is gebeurd sinds de uitspraken van wethouder Hessing dat het PRIS prioriteit zou krijgen. Bovendien vraagt de PvdA zich af of het college heeft overwogen om een andere leverancier in de arm te nemen aangezien vergelijkbare systemen in ander steden wel goed functioneren.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×