Van Essen voor zijn supermarkt in de Kopermolen. Voor de deur peilde de VVD de mening van het publiek. Toen de 100 formulieren op waren en de raadsleden hun spullen al inpakten, bleven de mensen hen aanspreken op het in de ogen van de meesten onzalige idee om de supermarkt te verbieden op zondag open te blijven. (Foto: Chris de Waard).

VVD wil zondagsopenstelling houden

De fractie van de VVD in Leiden voert actie om de zondagsopenstelling van winkels buiten het centrum alsnog voor elkaar te krijgen. Diverse fractieleden enqueteerden daarom zondagmiddag bij de nu nog op zondag geopende C1000 Supermarkt in de Kopermolen (Merenwijk). Op de 100 enquete-formulieren die de partij liet invullen, werd maar liefst 97 keer aangegeven dat de C1000 op zondag open moet blijven.

Begin dit jaar kregen winkeliers buiten het centrum van Leiden van de toenmalige VVD-wethouder Geertsema van Economische Zaken te horen dat ze vooruitlopend op een definitieve regeling voortaan hun winkels op zondag mochten openen. Tot dat moment was dat alleen toegestaan aan winkels binnen het centrum. Een van de winkeliers die daar enthousiast gebruik van maakt is Henk van Essen van de C1000 Supermarkt in de Kopermolen. De verkiezingen gooiden op 7 maart echter roet in het eten. Er kwam een links college dat in meerderheid tegen de zondagopenstelling is en de aangekondigde regeling van tafel veegde.

Van Essen ontving onlangs een brief van de gemeente dat hij dit jaar nog vier keer op zondag open mag. In overleg met Economische Zaken mag hij daarvoor vier aansluitende zondagen gebruiken, zodat de C1000 nog tot eind september op zondag open mag zijn. “Maar ook daarna blijf ik open”, zegt Van Essen strijdlustig. “In diezelfde brief van de gemeente staat ook dat er dit najaar opnieuw over gesproken gaat worden en ik ga niet in oktober dicht, terwijl ik dfan in januari misschien weer wel open mag. Dan weten mijn klanten toch niet meer waar ze aan toe zijn. Bovendien heb ik allemaal extra personeel aangenomen voor de zondagen en die kan ik ook niet zomaar weer op straat zetten”. Volgens Van Essen zou een sluiting opzondag hem zeker 15% van zijn weekomzet kosten.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×