D66 wil experiment met Belgische bouwprocedures

D66 Leiden wil dat de gemeente bouwaanvragen veel duidelijker gaat communiceren. Duo-raadslid Peter Bootsma en raadslid Aad van der Luit hebben namens D66 aan het College van B&W gevraagd of Leiden niet bij wijze van experiment grote gele plakkaten kan hangen op of bij gebouwen of andere plaatsen waarvoor een bouwaanvraag loopt. D66 deed het idee op in het Belgische Genk. “Wie daar het park ‘De Warande’ bezoekt kan meteen zien dat de aldaar gevestigde tennisvereniging een aanvraag voor uitbreiding heeft ingediend,” aldus Bootsma en Van der Luit.

D66 vindt het maar niks dat inwoners van Leiden voor dergelijke informatie is aangewezen op ‘de kleine lettertjes in de Stadskrant in het Leids Nieuwsblad. “Met huis-aan-huis-bezorging daarvan in heel Leiden zijn bovendien nog wel eens problemen.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×