Provincie steekt 1,7 miljoen in knelpunten bus

De provincie steekt de komende anderhalf jaar 1,7 miljoen euro in het verbeteren van de doorstroming van het busvervoer in Zuid-Holland. Op 25 plaatsen worden daarvoor aanpassingen gedaan. Het gaat daarbij om bijvoorbeeld de aanleg van een bussluis, het wijzigen van de voorrangssituatie, het aanpassen van een verkeersregelinstallatie en het verlagen van verkeersdrempels. In Leiden wordt ongeveer een ton geinvesteerd in onder andere aanpassingen aan het asfalt en de verkeersdrempels op de rondweg van de Merenwijk. Uiterlijk in maart 2008 moet het werk klaar zijn.

“Vaak is met een simpele ingreep een situatie te verbeteren,” aldus gedeputeerde Martin Huls: “Alleen heeft de wegbeheerder soms andere prioriteiten. Met deze subsidie willen we het laatste duwtje geven.”

Begin dit jaar is aan gemeenten en waterschappen gevraagd situaties aan te melden waar de bus hinder ondervindt. Uitgangspunt bij de beoordeling van deze eenmalige actie is de rijtijdwinst en het aantal bussen dat er voordeel van heeft.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×