Lenferink wil onderzoek naar alternatieve locatie gevangenis

Op het voormalige MEOB-terrein in Oegstgeest moeten bedrijven komen, en geen penitentiaire inrichting. Dat zeggen het Platform voor Ondernemers Oegstgeest (PvOO), VNO-NCW Rijnland en de Kamer van Koophandel Rijnland. Afgelopen maandag hebben de organisaties een pleitnota van die strekking overhandigd aan Holland Rijnland-voorzitter Henri Lenferink en wethouder Mackay (Economische Zaken) van de gemeente Oegstgeest. Aanleiding voor de pleitnota is het plan van het ministerie van Justitie om op het voormalige terrein van het Marine Elektronisch en Optisch Bedrijf (MEOB) een gevangenis te vestigen. Door de verhuizing van het MEOB naar Den Helder is in Oegstgeest elf hectare grond vrijgekomen. De gemeente Oegstgeest heeft het terrein al eerder aangewezen als bedrijvenlocatie.

Volgens de pleitnota is het MEOB-terrein hard nodig om een eind te maken aan het grote en langdurige tekort aan bedrijventerreinen in Oegstgeest en de omliggende regio. Het terrein is ook nodig met het oog op de groeiontwikkelingen van Holland Rijnland (30.000 woningen in de komende 20 jaar). Het terrein kan werkgelegenheid bieden aan bestaande en nieuwe regiobewoners. Dankzij de ligging aan de A44 is het MEOB-terrein volgens de pleitnota een toplocatie. Vestiging van nieuwe bedrijven kan voorkomen dat Oegstgeest een “slaapdorp” wordt.

In een korte reactie zei voorzitter Lenferink het voorstel van de organisaties te steunen, vooral vanwege het grote tekort aan bedrijventerreinen in de regio. Aan de andere kant noemde hij de vestiging van een penitentiaire inrichting vanuit het oogpunt van werkgelegenheid en economische uitstraling ook belangrijk voor de regio. Volgens Lenferink moet er daarom een onderzoek komen naar alternatieve vestigingslocaties voor zo’n inrichting.

Geen categorie


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×