Nieuw rijbewijs op creditcardformaat

Het papieren roze rijbewijs wordt per 1 oktober vervangen door een nieuw kunststof rijbewijs op creditcardformaat. Het nieuwe rijbewijs is minder fraudegevoelig en moet bijdragen aan een verbeterde verkeersveiligheid. Naar verwachting wordt het nieuwe rijbewijs vanaf 2011 in alle EU lidstaten afgegeven. Ook in Leiden verandert er het één en ander bij verlenging of aanvraag van een rijbewijs, zo kan het rijbewijs niet meer direct worden meegenomen maar pas na vijf werkdagen worden afgehaald, net als bij het paspoort en de identiteitskaart. Verder hoeft er maar één pasfoto te worden ingeleverd.

De eisen die aan de pasfoto gesteld worden zijn dezelfde als bij het paspoort. Er hoeven geen verklaringen meer meegenomen te worden om rijvaardigheid en geschiktheid aan te tonen. Bovendien is zowel voor de aanvraag van een verklaring van rijvaardigheid als voor het naar het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) opsturen van een medische verklaring van geschiktheid geen uittreksel uit de GBA meer nodig. De RDW stuurt ruim van tevoren een herinneringsoproep om het rijbewijs te laten vernieuwen. Meer informatie over het nieuwe rijbewijs en de aanvaag of vernieuwing van een rijbewijs is te vinden op de website van de gemeente.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×