Wethouder Jonas reikt Ars prijs 2006 uit

Morgenmiddag om 16.00 uur zal wethouder Paul Jonas aan de Pieterskerkgracht 9a de ledententoonstelling Ars Aemule Naturae openen. Tevens reikt hij de Arsprijs 2006 uit, deze tweejaarlijkse prijs wordt voor de tweede keer uitgereikt. In 2004 was Hans Bos winnaar, de prijs bestond toen uit een geldbedrag van 1000 euro en een kunstwerk gemaakt door een lid van Ars. Het Leids schilder- en tekengenootschap voor beeldend kunstenaars Ars Aumula Naturae is de oudste van Nederland. Het genootschap werd in 1694 opgericht door Willem van Mieris en Carel de Moor en speelt al meer dan 300 jaar een betekenisvolle rol in de beeldende kunst van Leiden en omgeving.

Wethoude van cultuur Paul Jonas wijst op het belang van cultuur voor de stad: “Voor de ontwikkeling en ontspanning van de inwoners, maar ook voor de aantrekkingskracht van de stad, is cultuur belangrijk. Dat geldt ook voor het vergroten van de verscheidenheid van cultuuruitingen. Ars Aemule Naturae speelt daarbij al heel lang een belangrijke rol, nog versterkt door de instelling van de Ars prijs in 2004.”

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×