VVD en D66 komen met raadsvoorstel zondagsopenstelling

De fracties van VVD en D66 trekken gezamenlijk ten strijde tegen het besluit van het college om winkels buiten het centrum te laten sluiten op zondag. Zij dienen samen een initiatief raadsvoorstel in om de openstelling te verruimen voor de gehele stad. VVD en D66 vinden dat geen recht wordt gedaan aan de motie die D66 en Groen Links vorig jaar, met ruime meerderheid in de raad, aanvaard kregen. In deze motie riep de raad het college op om de mogelijkheden voor zondagopenstelling van winkels te verruimen voor de gehele stad en niet te beperken tot de binnenstad. De reden hiervoor was de oneerlijke concurrentie die hiermee was ontstaan.

De VVD en D66 begrijpen niet waarom het college “waar transparante besluitvorming hoog in het vaandel staat” de uitvoering van de motie tegenhoudt. “Temeer daar uit het openbaar debat hierover tot op heden is gebleken dat een ruime meerderheid voor het eerdere raadsvoorstel is”.

Het initiatief raadsvoorstel is ingediend bij de voorzitter van de raad met het verzoek dit de eerstvolgende vergadering van de raad te agenderen. Die is aanstaande dinsdag.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×