Stankoverlast in de regio

Vanmiddag rond 12.15 uur is boven de Noordzee een wolk koolwaterstof ontsnapt die overlast heeft veroorzaakt in een aantal gemeentes in de Bollenstreek. De wolk is vermoedelijk afkomstig van een schip dat voor de kust bij Katwijk de tank zou hebben ontlucht. In de loop van de middag is de wolk in de richting van Amsterdam weggedreven. Er kwamen ruim 90 meldingen bij hulpdiensten in Katwijk, Noordwijk, Oegstgeest, Teylingen, Lisse en Hillegom binnen. Metingen van de brandweer wezen een verhoogde concentratie van koolwaterstof in de lucht uit. Mensen kunnen hierdoor last krijgen van geïrriteerde ogen en luchtwegen, bovendien kan het misselijkheid veroorzaken.

In principe zijn de klachten van voorbijgaande aard, met het overdrijven van de wolk verdwijnen ook de klachten. Mochten de klachten van langere duur zijn dan kunnen mensen zich wenden tot hun huisarts.

Het Ministerie van Verkeer en Waterstaat is verzocht een onderzoek in te stellen of de wolk afkomstig is van een schip voor de kust en of het luchten volgens de geldende regels is gebeurd. Er zijn de afgelopen periode soortgelijke meldingen binnengekomen, maar niet van deze omvang.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×