Rijntaptoe in teken van 400 jaar Rembrandt

Zaterdag 9 september vindt op de Beestenmarkt vanaf 20.15 uur weer de jaarlijkse Rijntaptoe plaats. Dit jaar staat het muzikale spektakel in het teken van de vierhonderdste verjaardag van de Leidse schilder Rembrandt van Rijn. Rembrandt van Rijn zal samen met zijn echtgenote Saskia van Uijlenburg de taptoe met een optreden opluisteren. Ook The Band of Liberation uit Leiden zal met een knipoog naar deze schilder aandacht vragen voor deze grote Leidenaar. Aan de Rijntaptoe wordt verder deelgenomen door een groep steltlopers plus orkest uit het Belgische Merchtem, een regiment vendeliers uit Duiven, Jong K & G uit Leiden en Amigo eveneens uit Leiden.

De organisatie is in handen van de Stichting Rijntaptoe Evenementen in samenwerking met Marchingband Management. De Rijntaptoe is gratis toegankelijk en is mede mogelijk gemaakt door sponsors. Lang heeft het er naar uitgezien dat de Rijntaptoe geen doorgang kon vinden bij gebrek aan geld, maar op het allerlaatste moment is ook dat nog rondgekomen. Vanaf 15.00 uur is er een streetparade over de Haarlemmerstraat waaraan wordt deelgenomen door een aantal orkesten die ’s avonds ook hun opwachting maken.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×