Gedeputeerde Huls tegen referendum RijnGouwelijn

Gedeputeerde Martin Huls is niet blij met het door de gemeente Leiden aangekondigde referendum over de Rijn- Gouwelijn, dat meldt RTV-West. Het is volgens Huls niet de bedoeling dat elke gemeente gaat stemmen over een regionaal project, dat eerder al door alle gemeenten is goedgekeurd. Hij verwacht ook niet dat een ‘nee stem’ van de Leidenaren de komst van de Rijn-Gouwelijn kan voorkomen. Dinsdagavond werd bekend dat de route van de Rijn Gouwelijn in Leiden niet buitenom kan.

Een tracé buitenom kost drie tot vier keer meer dan een route door het centrum. Dat is de uitkomst van een onderzoek naar een alternatieve route voor de sneltram. Volgens Huls is een route door de Breestraat de beste oplossing.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×